Ország Rebeka

Ország Rebeka
Ország Rebeka


okleveles pszichológus
képzésben lévő komplex művészeti terapeuta

Orientációs beszélgetés: csak telefonon vagy online


Diplomámat a Debreceni Egyetemen végzett alapszak után az ELTE Klinikai-és Egészségpszichológia szakirányán szereztem meg.

Pszichológusi munkámat a Budapesti Javítóintézetben kezdtem, ahol bűnelkövető fiatalokkal foglalkoztam; 2021. márciusa óta pedig főállásban iskolapszichológusként dolgozom.

Egy évet éltem Portugáliában, ahol egy mentális betegekkel foglalkozó intézetben dolgoztam.

Jelenleg komplex művészeti terapeuta szakon vagyok végzős hallgató.

Munkám során rengeteg, különböző hátterű és élettörténetű emberrel találkoztam már. Pszichológusként a legfontosabbnak az empátiát, a másik ember fejlődési képességébe vetett hitet, és a hitelességet tartom. Mindennap tapasztalom, hogy mekkora erőket tud bennünk megmozgatni az értő, együttérző figyelem, az elfogadás, saját lelki működéseink feltárása, megértése. A konzultációk során az egyéni életútból, tapasztalatokból fakadó problémás viselkedésminták beazonosításával és átdolgozásával tudom segíteni a klienseket önmaguk minél teljesebb, szabadabb megélése, az önismeret, önmegvalósítás felé. Az ülések során művészetterápiás eszközöket is használok, amik nem igényelnek előzetes rajztudást, vagy művészi tehetséget, de rengeteget képesek adni az alkotás örömének megélésével, saját lelki tartalmaink megjelenítésével. Munkámban többek között Jung és Rogers szemléletére építek. Hiszek a pszichológus-kliens kapcsolat gyógyító erejében. Ahogyan Jung írta: "Nem sérülünk meg egyedül, és nem gyógyulunk meg egyedül."

Rólam mondták

Olvasd el, mit mondtak rólunk a klienseink!