Főglein Karola

Főglein Karola
Főglein Karola


okleveles pszichológus
szexuálpszichológiai szakpszichológus

Orientációs beszélgetés: személyesenAz emberi viselkedés, lélektan már általános iskola felső tagozatában érdekelni kezdett; szerettem figyelni, meghallgatni a társaimat, akik sokszor tőlem kértek segítséget lelki problémáikkal. Egyetemi tanulmányaimat az ELTE-n végeztem, előbb klinikai- és egészségpszichológia szakiránnyal lettem pszichológus (2012), majd elvégeztem a szexuálpszichológia szakképzést (2017).

Sokféle helyzettel, emberrel találkoztam már, dolgoztam pszichológusként gyermekjóléti szolgálatnál, valamint másfél évig vittem másodmagammal a Transvanilla Transznemű Egyesület önsegítő csoportját. Szívügyemnek tekintem az LMBTQ+ kérdéskört, az érintettek (és környezetük) affirmatív támogatását. Amióta szülő vagyok, ugyanilyen fontossá vált számomra a szexuális nevelés.

A munkámban fontosnak tartom az elfogadó attitűdöt, az őszinteséget és a hitelességet.

Szemléletem holisztikus, az emberre mindig testi-lelki egységben, és a környezetével együtt igyekszem tekinteni. Saját életemet is végigkíséri az egyensúlyra törekvés - fél életemben rendszeresen mozogtam (tánc, harcművészet, túrázás), zenéltem és meditáltam.

Munkám során úgy láttam, sokaknak nehezére esik megtalálni a kapcsolatot a testérzeteikkel, érzelmeikkel. A fókuszolás módszer éppen ebben segít. A közeljövőben tervezem elvégezni a fókusztréner képzést a Magyar Szomato-pszichoterápiás Intézet szervezésében.

Mottóm C.G. Jungtól származik: "Célom, hogy a páciensemet olyan lelkiállapotba hozzam, amelyben elkezd kísérletezni a saját természetével - a folyékonyság, változás, és növekedés állapotába, ahol semmi sem örökre kötött és reménytelenül kővé dermedt." (C.G. Jung, 1929.)

Rólam mondták

Olvasd el, mit mondtak rólunk a klienseink!