LMBTQ+ személyek affirmatív terpáiája

Homoszexualis identitás elfogadása
Homoszexualis identitás elfogadása

A fenti mozaikszó a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és egyéb szexuális orientációt és nemi identitást lefedő kifejezéseket takarja. Ennek a sokszínű csoportnak az egyetlen, valóban közös tulajdonsága sajnos az, hogy negatív előítéletekkel, társadalmi elutasítással és hátrányos megkülönböztetéssel kell szembenézniük. 

Az LMB+ emberek amint felismerik szexualitásukat, szinte azonnal szembesülnek a társadalmi és kulturális elvárásokkal, mely komoly nyomást gyakorol rájuk. Emiatt sérül az önelfogadásuk, a magabiztosságuk, az egészséges énképük. A diszkrimináció és stigmatizáció súlyos kirekesztettség érzéssel járhat. 

Az affirmatív terápia bármely identitás egyenrangúként fogad el és támogat. Ezzel a szemlélettel elfogadó, barátságos, tabumentes környezetben segíti a pszichológus a hozzá fordulókat. Téma lehet önmaguk elfogadása, szexuális orientációjuk, identitásuk felvállalása, szexualitással kapcsolatos kérdéseik megválaszolása és valamennyi olyan kérdésben is segítséget kaphatnak, melyek a heteroszexuális párokat is érinthetik.

Keresse bizalommal szakembereink segítségét!