Életvezetési nehézség, elakadás

Élet problémái okozta nehézségek kezelése
Élet problémái okozta nehézségek kezelése

A harmonikus hétköznapokat sok minden megzavarhatja. Ezek a rossz hangulatok, nehéz érzések pont az életünket folyamatosan kísérő átmenetekhez, jelentős változásokhoz kötődnek. Igénybe veszi lelki erőforrásainkat a tinédzserkor (szülőként és kamaszként is), a pályakezdés, a gyermekvállalás, a válás, számunkra kedves személy halála, munkahelyi konfliktusok, hogy a legtipikusabbakat emeljük ki.

Ezeknek a kríziseknek a jelenlétére utalhat a nyomott hangulat, az állandó fáradtság, kimerültség érzés, önmagunkkal szembeni elégedetlenség, döntésképtelenség, az érzelmek tudatos kezelésének hiánya. 

Ha úgy érezzük, túl bonyolult a helyzet, bizonytalanok a következmények, a lehetőségek közt nehéz választani, kivitelezhetetlennek érezzük a döntést, meghaladja erőnket a probléma orvoslása, érdemes segítő szakembert választani. Ezekben a kérdésekben érdemes coach, mentálhigiénés szakember és pszichológus támogatását kérni. 

Segítségükkel megnyugató légkörben kereshetünk a konfliktusra biztonságos megoldást, tisztázni tudjuk a valódi célokat és elsajátíthatjuk a megoldáshoz szükséges képességeket, mint például az asszertív kommunikáció, a probléma pontos megfogalmazása vagy önnyugtató stratégiák kialakítása.

Keresse bizalommal szakembereink segítségét!