Életkezdeti válság

Életkezdeti válság, szorongás
Életkezdeti válság, szorongás

Ezt a krízist a kora 20-30 évesek tapasztalják meg, akikre ,,rászakad az élet". Egyrészt ez jelentheti azt, hogy eleve kihívást jelent számukra a jövőképüknek megfelelő állást találni, hirtelen szembesülnek a munka-magánélet egyensúlyának nehézségeivel. Másrészt előfordulhat az is, hogy a kezdeti lelkesedés után észlelik, hogy munkájuk unalmasabb és kevesebb kihívással jár, mint amit reméltek vagy pont, hogy extrém túlterhelés alatt dolgoznak az előrelépés lehetősége nélkül. Akármelyiket is tapasztalják meg, könnyen elveszíthetik perspektíváikat, céltalanná válhatnak. Legszívesebben hátat fordítanának eddigi életüknek, de mégis döntésképtelennek érzik magukat. 

Szenvedhetnek attól, mert szerintük csalódást okoztak környezetüknek a pályaelhagyással, vagy épp azért élnek át kínokat, mert benne maradnak a munkában, de ez a teljesítménykényszer megroppantja őket. A coaching, a mentálhigiéné és a pszichológia eszköztára is segítséget nyújthat abban, hogy higgadt és megfontolt döntés születhessen ilyenkor is. 

A szorongás csökkentését szolgáló technikák elsajátítása mellett a szakember által megfogalmazott célzott kérdések segítik azt, hogy felelősségel tudjanak dönteni és biztonságosabbnak lássák a jövőjüket.

Keresse bizalommal szakembereink segítségét!