Állandó fáradtság

Krónikus fáradtság lehet pszichés eredetű
Krónikus fáradtság lehet pszichés eredetű

Az állandó kimerültségnek lehetnek orvosi kompetenciát igénylő okai (betegségek vagy gyógyszermellékhatások), de nagyon sokszor ez a kimerültség, fásultság életmódbeli vagy lelki problémákból fakad. Gyakran egy rosszul beállított napirenddel indul a baj: kapkodás, nem megfelelő időstrukturálás vezet a hatékonyság érzés csökkenéséhez és a kontrollvesztés élményéhez. 

Az állandóan fokozódó nyomás miatt nő a szorongás, a tehetetlenség érzés, beszűkül a tudat és képtelenek vagyunk kilépni ebből a rosszul működő rutinból. Ennek talaján megkapaszkodhat a depresszió, lehangoltság, állandó feszültség is. 

Mivel ezek folytonos készültségi állapotban tartják a szervezetet, ezért jelenik meg a kimerültség, végtelen fáradtság érzése. Pszichológus, coach és mentálhigiénés szakember - bár eltérő eszköztárral, de - hatékony támogatást tud nyújtani a stressz kezeléséhez. Ilyenek lehetnek az időbeosztás újraszervezése szakember kísérésével vagy a kognitív viselkedésterápia és relaxációs technikák elsajátítása.

Keresse bizalommal szakembereink segítségét!