Blog

Tabusítás helyett nyitottsággal álljunk a gyermekek szexuális neveléséhez, mert ez alapozza meg, hogy természetes és egészséges dologként kezelje később a szexualitást. A Patika Tükör júliusi számában erről a témáról írtam bővebben.

Kihívásokkal teli óvatos újratervezés. Ez jellemzi talán az idei nyarat leginkább. A Patika Tükör júniusi számában a vírushelyzet utáni újrakezdéshez adtam támpontokat.

Miközben igyekszünk megteremteni női szerepeink között egyfajta egyensúlyt, a megfelelési vágy jókora lelki káoszt okozhat számunkra. A Patika Tükör májusi számában írtam a nőket manapság érintő kihívásokról.

"Amíg tudsz nevetni, nem győztek le" (Tom Clancy).
Ezt a jól megfogalmazott igazságot fejtettem ki a Patika Tükör áprilisi számában.

Egy életet töltünk azzal, hogy készülünk a boldogságra. Tárgyakat, élményeket halmozunk fel, fürkésszük a ,,Nagy lehetőséget". Vajon jó irányban keressük a teljesebb létet?

A karácsonyi időszak önmagában is komoly stresszforrás az ember számára. Felhalmozódnak a határidős munkák, ki kell találni, hogy az iskolai szünidő alatt hogyan oldjuk meg a gyerekek felügyeletét, kényelmetlen és kötelező családi találkozókon veszünk részt. A ,,vírusfáradtság" is utolér lassan mindenkit.

Manapság olyan természetesnek vesszük kultúránkban az erőszak jelenlétét, hogy sokszor fel sem tűnik, ha épp elszenvedjük, vagy mi okozunk fájdalmat másoknak. Keveset beszélünk a nehezen felismerhető, de mégis oly erősen romboló bántalmazási formákról: a szeretet megvonásáról, a másik állandó kritizálásáról, megszégyenítéséről, vagy szabadságának...